Over Ons

Rotary Alblasserwaard en Rotary Kinderdijk zijn serviceclubs waarvan de leden met elkaar onderdeel uitmaken van een wereldwijd netwerk van mensen. De leden doen graag iets terug voor de samenleving vanuit hun professie, kennis, ervaring of betrokkenheid bij die samenleving.

De Fietsmolentocht is één van de activiteiten die in de nazomer georganiseerd wordt als ludiek alternatief voor de Molentochten in de winter. De tocht gaat gegarandeerd door, is voor het hele gezin leuk, verbindt Alblasserwaarders en heeft altijd een aansprekend goed doel.

De voorzitters van de clubs Alblasserwaard en Kinderdijk hierover aan het woord: 

“Zowel de Rotaryclub Kinderdijk als de Rotaryclub Alblasserwaard zijn actieve groepen van vrouwen en mannen die er niet alleen erg veel plezier aan beleven om wekelijks bijeen te komen, maar ook om plannen te maken om daar waar mogelijk hulp te bieden aan mensen dichtbij of soms ver af. 

Rotary is namelijk in eerste instantie een serviceorganisatie. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. De doelstelling van Rotary komt daarbij kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk 'Service above Self'. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het opzetten van lokale en internationale (fundraising)projecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis.

Zo heeft Rotaryclub Kinderdijk in Tunesië een school opgericht voor moeilijk lerende kinderen en ondersteunt Rotaryclub Alblasserwaard projecten in Sri Lanka, Indonesië en Thailand. Maar ook dichter bij huis willen we het verschil maken en gebeurt dat op vele verschillende manieren. Zo gingen de opbrengsten van voorgaande edities van de FietsMolentocht naar Make-A-Wish Foundation Nederland en Stichting Ambulance Wens.

Alleen dat al is het meer dan waard om op de fiets te springen en aan onze Molentocht mee te doen. Get on your bikes and ride!”

 

ffwd.digital