Algemene informatie

De schaatsmolentocht is een zeer bekend fenomeen in de Alblasserwaard. En ver daarbuiten. Afhankelijk van het weer natuurlijk. De Fietsmolentocht, voorheen Zomermolentocht, kent die beperking niet. In September organiseren de Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk de Fietsmolentocht. Een alternatieve Molentocht die altijd doorgaat.

En een goed moment om stil te staan bij al het moois dat de Alblasserwaard biedt, bij familie- en vrienden gezelligheid, bij beweging en betrokkenheid bij een naaste. Want de opbrengsten van de zomermolentocht gaan elk jaar naar de het goede doel. Zo maken we in de Alblasserwaard met elkaar het verschil!

Sponsors, scholen, pers en vooral heel veel deelnemers: zet met elkaar de schouders eronder om onze eigen bijdrage te leveren aan een mooi goed doel. En tegelijkertijd gezellig met andere mensen te werken aan de conditie op plekjes in de regio waar je normaal niet zo snel komt! We kijken uit naar uw deelname in september.

Opstap plaatsen

We hebben diverse opstartplaatsen voor u ingericht. Hier is volop parkeergelegenheid en kunt u vooraf of achteraf genieten van een welverdiend drankje in de plaatselijke horeca.

Pech onderweg?

Om maximaal te kunnen genieten van de tocht behoren pech-situaties tot een minimum te worden beperkt. De organisatie van de FietsMolenTocht, waaronder een arts, is bereikbaar onder het 06-nummer dat vermeld staat op de stempelkaart. Telefonisch geven we advies, ook voor materiële mankementen.

Over Ons

Rotary Alblasserwaard en Rotary Kinderdijk zijn serviceclubs waarvan de leden met elkaar onderdeel uitmaken van een wereldwijd netwerk van mensen. De leden doen graag iets terug voor de samenleving vanuit hun professie, kennis, ervaring of betrokkenheid bij die samenleving.

Meedoen!

Eén molen maakt nog geen molentocht dus in september verbinden wij alle molens, Alblasserwaarders en hun vrienden en bekenden, sponsors en hulp-vragers met elkaar. Mis deze hartverwarmende tocht niet en schrijf nu in!

Havenfestival

Ook dit jaar zijn we weer van de partij op het jaarlijkse Havenfestival in Alblasserdam. We staan er tijdens de braderie met een stand waar u informatie over het goede doel kunt krijgen en… u kunt zich natuurlijk ook gelijk inschrijven voor een van de mooie toertochten!

Odensehuizen in vogelvlucht

"Odensehuis: een plek en een stem voor mensen met dementie" Een Odensehuis is een informatie-, advies- en ontmoetingsplek voor mensen met (beginnende) dementie, mantelzorgers en hun familie en vrienden.

Routes van 9 tot 16 uur

Fietsen, meefietsen of laten fietsen? Hebben wij u enthousiast gemaakt en heeft u besloten mee te fietsen? Denk er dan ook eens aan om dit samen met vrienden, familie, (eenzame) buren en/of collega's te gaan doen.

ffwd.digital